Cylance EMEA Partner Forum 2017 – dag 1

 

Blog door: Harm Teerenstra, Security Consultant SecureLink

Cylance-Marbella

Cylance, bekend als echte disruptor in de next gen endpoint security markt, heeft voor het eerst in haar nog jonge bestaan een event georganiseerd voor EMEA-partners. Het event vond plaats op 4 en 5 oktober in Marbella. Eerlijk is eerlijk, gezien het weerbeeld in NL was dit een welkome afwisseling.

SecureLink Groep was goed vertegenwoordigd door afvaardiging uit vrijwel alle landen waarin zij actief is, bestaand uit een gemêleerd gezelschap; CEO, CTO’s, Security Consultants en Security Engineers.

De eerste dag van het event was een gebroken dag aangezien de meesten ’s morgens pas arriveerden, zo ook ondergetekende. Het officiële programma begon dan ook pas ’s middags met een plenaire sessie waarbij iedereen welkom werd geheten, het Cylance team werd voorgesteld en waar dieper werd ingegaan op de missie van Cylance en security-trends in het algemeen.

Conclusie plenaire sessie

Wat mij betreft zijn de belangrijkste conclusies van deze sessie:

  • Cylance gaat flink investeren om local presence te creëren (sales en technici), ook voor wat betreft de Benelux-regio, waarmee ze zeker een behoefte vervullen.
  • De missie van Cylance is oprecht en sluit naadloos aan op het zijn van een technisch georiënteerd securitybedrijf: “Cylance’s mission is to protect everyone under the sun.”
  • Cylance zet meer en meer in op de verdere ontwikkeling van hun EDR oplossing CylanceOPTICS. Deze is nu nog complementair aan hun EPP oplossing CylancePROTECT, maar in de toekomst is een steeds verdere integratie van de twee oplossingen absoluut niet ondenkbaar.

Roadmap Cylance 2018

In een van de volgende sessies werd de verdere roadmap uit de doeken gedaan, waarbij onder andere de volgende aankondigingen werden gedaan:

  • De lancering van CylancePROTECT Home Edition. In de US is deze reeds gelanceerd, in de EU zal dit een dezer dagen gaan geschieden. Cylance biedt met dit product bedrijven de mogelijkheid hun werknemers ook thuis te voorzien van next gen endpoint protectie.
  • De uitrol van CylanceOPTICS 2.1, waarin enkele grote nieuwe features zijn geïntroduceerd; Dynamic Threat Detection en Automated Response. Dit werkt op basis van een onderliggend context analysis engine en vooraf gedefinieerde rules en responsmogelijkheden. Een live-demo op dag 2 heeft mij zonder moeite overtuigd van de werking en meerwaarde.
  • Het uitbrengen van een on-premises oplossing. Cylance komt hiermee tegemoet aan de wens van een select aantal organisaties die om compliance redenen geen gebruik kunnen maken van de normale managementinterface in AWS.

Ook is er nog een tipje van de sluier opgelicht omtrent een nieuwe oplossing welke Cylance in de loop van 2018 zal introduceren. Helaas mag ik er nog niets over zeggen, maar het is oprecht een echte ‘gamechanger’. Meer info volgt zo spoedig mogelijk.

Kortom: Cylance toont duidelijk aan over de kennis en middelen te beschikken om in sneltreinvaart haar producten nóg beter te maken, maar ook met nieuwe innovatieve ideeën en oplossingen te kunnen komen.

Benieuwd naar de samenvatting van dag 2?

2018-02-14T13:39:39+00:00 9 oktober 2017|
SecureLink Netherlands