Cylance EMEA Partner Forum 2018

 

Blog door: Harm Teerenstra, Security Consultant SecureLink

Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde Cylance op het Europese vasteland een meerdaags event (12 en 13 september 2018) voor haar in Europa gesitueerde partners. Net als vorig jaar vond het evenement plaats in Marbella, Spanje en werd gekozen voor hetzelfde hotel Don Carlos. Een uitstekende locatie als je het mij vraagt.

Een van de eerste dingen die mij opvielen tijdens mijn aanwezigheid was de groei in het aantal Europese partners; hoewel SecureLink nog altijd de boventoon voerde qua aanwezigheid, waren er ook de nodige nieuwkomers. Opvallend genoeg kwamen deze veelal uit Zuid-Europa, of misschien heeft dat te maken met het feit dat SecureLink daar niet gevestigd is? Hoe het ook zij: het aantal aanwezigen was zeker met circa 25% gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Het tweedaagse event stond logischerwijs bol van kennissessies, verkooptrainingen, meet en greets, technische sessies en natuurlijk een award-dinner. De volgende prijzen mocht SecureLink tijdens dit dinner van Cylance in ontvangst nemen:

DACH Partner of the Year 2017 SecureLink Germany
Nordics Partner of the Year 2017 SecureLink Sweden
EMEA Partner of the Year 2017 SecureLink Group
EMEA Cylance Sales Person of 2017 Markus Boeck – SecureLink Germany
EMEA Cylance System Engineer of 2017 Magnus Stenlund – SecureLink Sweden

Hieruit blijkt wel weer de erkenning van SecureLink als een van de belangrijkste partners van Cylance en bevestigt dit nogmaals dat het partnerschap diep geworteld is.

De inhoud van de kennissessies was een aantal keer specifiek gericht op features en oplossingen welke in ontwikkeling zijn en/of binnenkort gereleased gaan worden, hierover kan ik natuurlijk niets onthullen in deze blog. Wel kan ik zeggen dat er naast het normaliter cloudgebaseerde, maar inmiddels ook als volledig on-premise beschikbare endpoint protection platform CylancePROTECT en het endpoint detection and response platform CylanceOPTICS, er nu ook een derde oplossing aan zit te komen. Gericht op het vaststellen van user identity op basis van behavior analytics. De officiële release hiervan is naar verwachting ten tijde van de RSA Conference 2019 (4 t/m 8 maart 2019).

Ook de bestaande oplossingen worden verder uitgebreid met nieuwe features, evenals een nieuwe en frissere user interface. Een voorproefje van deze nieuwe interface zal binnenkort doorgevoerd worden in de managementconsole, de echte make-over zal hoogstwaarschijnlijk pas worden getoond tijdens de RSA Conference. Andere belangrijke reeds uitgebrachte of zeer binnenkort uit te brengen features zijn de mogelijkheid om custom scripts te importeren binnen CylanceOPTICS, het samenvoegen van de PROTECT en OPTICS agent binnen één installer en last but not least: de release van een nieuwe API. Met het verschijnen van deze nieuwe API is integratie met bijvoorbeeld Aruba ClearPass Policy Manager beschikbaar en verhoogt Cylance haar toegevoegde waarde in de infrastructuur daarmee substantieel.

Lang verhaal kort: deze twee dagen in Marbella waren bijzonder leerzaam en uitermate geschikt gebleken voor het verder aanhalen van het bestaande SecureLink-Cylance partnerschap. Voor ons als SecureLink wordt keer op keer bevestigd dat wij de juiste keuze hebben gemaakt door Cylance op te tekenen als partner op het vlak van endpoint security.

2018-09-25T12:38:18+00:0017 september 2018|
SecureLink Netherlands