Endpoint protection

 

Blog door: Harm Teerenstra, Security Consultant SecureLink

Endpoint protectionBekende en onbekende aanvallen voorkomen

Cybersecurity is anno 2017 ‘hot’ en endpoint protection in het bijzonder. Het speelveld voor hackers en andere kwaadwillenden ligt helemaal open gezien de exponentiële toename van smart devices, de always connected trend, het nieuwe werken, BYOD, etc.

De boosdoeners zelf zijn ook al lang niet meer die eenzame hobbyisten op een zolderkamer, maar eerder onderdeel van een misdaadsyndicaat, uit op miljoenenwinsten (en veelal met succes!). Een aanval beperkt zich niet meer tot een trojan die relatief eenvoudig op te sporen en te verhelpen is, maar bestaat uit zeer doelgerichte aanvallen waarbij geen middel geschuwd wordt, met ransomware als meest sprekende voorbeeld.

Hoe wapen jij jouw organisatie tegen deze zogenaamde advanced persistent threats? Gelukkig vervangen organisaties de oude stateful firewall door een next generation firewall met uitgebreide security features, maar is dat genoeg? Mobiele gebruikers zijn vaak buiten de deur en worden dus niet beschermd door die perimeter firewall. Zij vormen een potentieel target waardoor zij zomaar, als zij weer terug zijn, onbewust een besmet endpoint binnen het netwerk kunnen brengen. Traditionele signature-based AV oplossingen kunnen onmogelijk snel genoeg nieuwe signatures creëren en zijn dan ook nagenoeg waardeloos geworden, net als de stateful firewall dat op een gegeven moment werd. Tel daarbij op dat een next generation firewall, hoe goed ook, nooit 100% van de threats blokkeert en een endpoint wordt dan ineens de ‘last line of defense’.

Endpoint protection oplossingen

Op het vlak van endpoint protection is het dan ook hoog tijd voor een revolutie; een totaal andere werk- en zienswijze dan de signature-based oplossingen die we al sinds 1987(!) kennen. SecureLink heeft een aantal oplossingen in het portfolio die daar precies op aansluiten, waaronder:

CylanceProtect

Beschermt uw endpoints vanuit de cloud door middel van machine learning en wiskundige algoritmes.

Lees meer

Palo Alto Traps

Een on-premise oplossing die door middel van verschillende technieken uw endpoints beschermd.

Lees meer

2018-02-13T14:46:29+00:00 14 april 2017|
SecureLink Netherlands