BNR Digitaal2019-01-28T13:59:30+00:00

BNR Nieuwsradio

BNR Digitaal, iedere woensdag tussen 15:00 en 15:30 uur

Uitzending luisteren

SecureLink spon­sor van het BNR pro­gram­ma Digitaal

In Digitaal schakelt presentator Herbert Blankesteijn tussen internet, computer en telefonie. Wij willen graag een bijdrage leveren aan deze thema’s. Regelmatig vraagt BNR aan experts van SecureLink een toelichting of commentaar op berichten rondom cybersecurity.

Safely enabling business

BNR Nieuwsradio is de aanjager van de vooruitgang. Zij zetten je aan tot actie en ondernemen. Alles zodat jij de juiste bagage hebt om verder te komen. Dat is een perfecte match met onze missie: safely enabling business.

BNR Hemmen

Chinese hackers op grote schaal achter bedrijfsspionage

Chinese hackers proberen op een steeds grotere schaal bedrijfsgeheimen te stelen. Bovendien worden ze ook steeds brutaler, zegt een FBI-chef in Silicon Valley. Eward Driehuis van beveiligingsbedrijf SecureLink herkent dat beeld. ‘Chinese hackers zijn ook veel geraffineerder dan de Russen’, legt hij uit. ‘Zo hacken ze kleinere leveranciers van grote bedrijven om op die manier toegang te krijgen tot bedrijfsgeheimen en marketingstrategieën.’

Uitzending luisteren
BNR Digitaal

Altijd de laatste podcast!

Het internet zou de heilige graal worden van de reclamemarkt; adverteerders zouden voor het eerst heel precies kunnen opmeten wat een campagne opleverde. De Correspondent dook naar eigen zeggen ‘in de wereld van clicks, banners en keywords’ en ontdekte dat je bijna niet kunt weten wat het effect is van een online advertentie.

Uitzending luisteren
BNR Spitsuur

Tech Update

Tweehonderdduizend Nederlandse kinderen tussen de 12 en 18 hebben wel eens een telefoon gehackt. Zo’n zeventigduizend tieners lukte dat ook bij een PC. Dat blijkt uit cijfers van veiliginternetten.nl. Er moeten richtlijnen komen voor hackende kinderen, vindt Eward Driehuis, cybercrime-expert bij SecureLink. Volgens Driehuis hoort hacken bij de ‘jeugdige nieuwsgierigheid’, maar moeten opvoeders wel ‘sturing’ bieden.

Uitzending luisteren
SecureLink Netherlands