Cyber Security Week: Together we Secure the Future

 

Cyber Security Week: Together we Secure the FutureUpdate: Honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap zullen tijdens Cyber Security Week 2017 hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen.

Deze internationale week vindt plaats van 25-29 september in Den Haag. Deelname aan de meeste evenementen is open en gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Deelnemers kunnen hun persoonlijk programma samenstellen uit meer dan 70 evenementen en meedoen aan het matchmaking programma om nieuwe zakenpartners te ontmoeten.

SecureLink doet mee aan de Cyber Security Week 2017 met maar liefst 3 evenementen! Samen delen wij onze kennis en gaan wij op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren wij ons van een veilige cybertoekomst?

Den Haag • 21 juni 2017

Van 25-29 september vindt in Den Haag de tweede editie van de internationale Cyber Security Week plaats. Tijdens meer dan 40 evenementen zullen honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap gedurende een week hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen. Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren wij ons van een veilige cybertoekomst?

De urgentie van het vraagstuk kan niet overdreven worden. Gehackte Amerikaanse verkiezingen en de recente aanval met WannaCry-gijzelsoftware zijn slechts twee voorbeelden van verontrustende acties die onze digitale wereld flink kunnen ontregelen en daarnaast enorme economische schade kunnen berokkenen. Nederland heeft als internationaal dataknooppunt en digitale toegangspoort tot Europa een belangrijke taak om de strijd met deze bedreigingen aan te gaan en de cyberveiligheid van onze vitale infrastructuur maximaal te garanderen.

Deelnemende partijen aan de Cyber Security Week zijn Europol, INTERPOL, NATO, vertegenwoordigers van verschillende Europese veiligheidsclusters uit o.a. de UK, België, Duitsland en Frankrijk en vele grote en kleine bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in cyber security. Via seminars, lezingen, workshops, challenges en showcases krijgen de deelnemers en bezoekers van de CSW de laatste ‘ins en outs’ te horen op het gebied van cyberveiligheid en worden ze uitgedaagd om hun kennis te delen, aan te scherpen en in te zetten.

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta (HSD), het toonaangevende veiligheidscluster in Europa waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van cyber security-innovaties en kennisontwikkeling, nationale en stedelijke veiligheidsvraagstukken, de bescherming van vitale infrastructuren en binnen het forensisch werkveld. Veel programmaonderdelen van de CSW zullen plaatsvinden op de campus van HSD maar ook andere locaties in Den Haag – de internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid – zullen het toneel vormen waaronder het WTC, de Fokker Terminal en New Babylon.

De Cyber Security Week wordt geopend door de loco-burgemeester van Den Haag, Saskia Bruines. Bruines: “Cyber security is één van de grootste uitdagingen van onze moderne maatschappij. Internationale samenwerking en het delen van kennis is hierbij cruciaal. Daarnaast biedt het ook grote zakelijke kansen. Het is om die reden dat Den Haag zichzelf heeft ontwikkeld tot een belangrijk internationaal centrum voor cyber security. De organisatie van de Cyber Security Week is daar een mooi voorbeeld van.”

2018-02-07T16:56:39+00:0016 augustus 2017|
SecureLink Netherlands