agileSI™2018-07-24T14:03:02+00:00

agileSI™agileSI

SAP® Security Monitoring is nu mogelijk.

SAP®-systemen vertegenwoordigen bij heel veel grote en kleinere organisaties een kritische en waardevolle bedrijfsapplicatie. Kritisch voor u, waardevol zeker, maar ook voor anderen. Toch is het SAP®-landschap vaak geen onderdeel van het centrale security-monitoring concept (SIEM) of van het security log-management systeem. Met de digitale transformatie die in gang is gezet, waarin de technologie het mogelijk maakt alles en iedereen met elkaar te verbinden (ook uw SAP®-systemen) is het een bittere noodzaak geworden om uw kroonjuwelen veel beter te beschermen. Of dat nu persoonsgegevens zijn (GDPR), of uw financiële gegevens en performance, uw klant- of leveranciersgegevens of uw intellectuele eigendom, u kunt (en mag) er niet vanuit gaan dat deze gegevens uit zichzelf genoeg beveiligd zijn.

de agileSI™ oplossing

agileSI™ is de oplossing om geautomatiseerd, volcontinue en volledig uw SAP®-systemen te bewaken en te monitoren. Denk hierbij aan de systeeminstellingen, webservices, configuratie wijzigingen, rollen en rechten van gebruikers, password policy bewaking, parameter bewaking, maar ook het volgen van online transaction processing van uw meest kritische processen en het (on)eigenlijke gebruik van deze complexe systemen. Dit alles bewaakt agileSI™ in runtime en real-time. Wij stellen u in staat om in correlatie met andere digitale IT en IoT gebeurtenissen (logs) uw SAP® investering te bewaken en te beveiligen. Onze integratie met SAP®-systemen en met de SIEM-systemen stelt u in staat om een 360° securitybeeld van uw SAP® landschap te verkrijgen.

Een veel gehoorde wens is om alle security gerelateerde gegevens in een SAP®-systeem over een langere periode te volgen via voorgedefinieerde use-cases, die u zelf kunt uitbreiden. Via de agileSI™ alarm triggers krijgt u precies dat, en in real-time op een visuele manier. De automatisch gegenereerde incidenten ziet u in het centrale dashboard of app, per email of gaan direct in uw ticketing systeem.

Het geautomatiseerde Detect-Incident-Response-Prevent wordt nu ook voor uw SAP®-systemen mogelijk in het geval van verdachte situaties. Op deze manier zoekt u niet naar de spreekwoordelijke speld, maar kunt u zeer gericht zien in uw SAP®-systemen, wie, wat, waar en wanneer er een verdachte of onveilige situatie ontstaat, om er vervolgens voor te zorgen dat elk gevaar direct in de kiem wordt gesmoord.

agileSI whitepaper

The blind spot in IT-Security

Whoever wants to continuously monitor and control the security state of their SAP® landscape in real time, while focusing on intelligent attack detection combined with enormous flexibility and the ability to trigger immediate defence mechanisms should think about an SAP®-SIEM-Integration using solutions like agileSI™ as bridge in the very near future.

Download
SecureLink Netherlands