Avans Hogeschool

 

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool zet student centraal en kiest voor ‘anyplace, anytime, anywhere’ werken

Avans Hogeschool is een grote hogeschool met twaalf locaties verspreid over Breda, ’s Hertogenbosch en Tilburg. Dat de faciliteiten en diensten van de hogeschool afgelopen jaren sterk zijn veranderd, is een understatement. Avans Hogeschool is innovatiever en digitaler dan ooit. Tijdens colleges, werkgroepen en pauzes wordt het WLAN veelvuldig gebruikt. Studenten en medewerkers maken gebruik van de pc’s van Avans, maar connecteren ook met hun eigen devices. Met het end-of-life gaan van de wireless oplossing van Juniper Networks kwamen de functionaliteiten, technieken, updates en bugfixes stil te liggen. Met meer dan 29.000 studenten en 2.600 medewerkers die gebruik maken van het wifi netwerk ontstond de noodzaak tot migratie naar een vervangend product. Leeromgeving Xplora in ’s Hertogenbosch is twee weken het toneel geweest voor diverse wireless tests.

Testen in nieuwe leeromgeving Xplora

Avans Hogeschool heeft, op basis van de testperiode, gekozen voor de mobility oplossing van Aruba HPE. De wireless oplossing zorgt ervoor dat alles centraal beheerd wordt en eenvoudig toegankelijk is voor alle leerlingen en medewerkers. De uitrol, inclusief high-availability controllers, is probleemloos, onzichtbaar en zorgeloos verlopen. De integratie met Eduroam zorgt ervoor dat ook alle internationale studenten automatisch toegang hebben tot het draadloze netwerk.

“Wifi is als water uit de kraan, studenten en medewerkers verwachten niet anders. Om aan deze verwachtingen, wensen en eisen van te voldoen is een stevige en solide infrastructuur nodig. Met een uitmuntende wifi performance, stak Aruba HPE met kop en schouders boven Cisco en Juniper Networks uit.”
Kees Pronk, Netwerkbeheerder

Dit hebben wij gedaan voor Avans Hogeschool:

Aruba Networks

Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company is marktleider op het gebied van wired en wireless access infrastructuren, inclusief een sterke focus op security.

Meer over Aruba Networks

2018-01-23T11:11:03+00:00
SecureLink Netherlands