Gemeente Zoetermeer

 

Gemeente Zoetermeer krijgt met steeds meer security aspecten te maken

Sinds Zoetermeer in 1962 is aangewezen tot groeikern van Den Haag heeft de stad gigantische bouwprojecten gekend. De relatief jonge gemeente is inmiddels uitgegroeid tot de derde grootste gemeente van Zuid-Holland. Om mee te groeien met de behoefte van de inwoners van Zoetermeer, is begin 2018 het nieuwe stadhuis geopend. De gemeentelijke organisatie deelt het pand, en daarmee ook de infrastructuur, met de bibliotheek en 40 andere culturele, educatieve en maatschappelijke organisaties. De IT-afdeling faciliteert dit ‘Forum Zoetermeer’ op een veilige manier.

Het nieuwe werken

De afgelopen periode heeft voor de gemeente in het teken gestaan van verschillende organisatorische veranderingen. Niet alleen het pand is onder handen genomen, ook de manier van werken heeft onlangs een fundamentele verandering doorgemaakt. Waar voorheen sprake was van een traditioneel kantoor met vaste werkplekken, is er sinds de opening van het ‘huis van de stad’ een duidelijke omslag te zien.

“Sinds de introductie van ‘het nieuwe werken’ heerst er een open sfeer in het stadhuis, waarbij het contact met de burger centraal staat. Niet alleen hebben wij het nieuwe werkplekconcept geïntroduceerd, ook het netwerk is toekomstbestendig en flexibel ingericht. Uiteraard allemaal met het ultieme doel: werken en bouwen aan de stad”, aldus Marc van Gaalen, IT Manager.

“De gemeente is meegegroeid met de behoefte van haar inwoners en medewerkers. Elke werknemer heeft een hybride laptop van de zaak ontvangen, zodat flexwerken voor iedereen mogelijk is. Werken in de stad wordt aangemoedigd, zodat men meer met de burgers in contact komt. Uiteraard proberen wij deze mobiliteit op een goede en veilig manier te faciliteren, zodat iedereen overal van het netwerk gebruik kan maken”, aldus Daniël van Dijk, Security Specialist.

Flexibelere medewerkers

Aangezien Gemeente Zoetermeer het pand én de infrastructuur deelt met het Forum Zoetermeer is er gekozen voor netwerktoegang van Aruba, a HPE company. Door network access control toe te passen worden gebruikers van het netwerk op basis van authenticatie bepaalde rechten toegeëigend. Toegang wordt verleend op basis van het gebruikte device en de persoon ‘achter’ het device. Het voordeel is dat de medewerkers van de organisaties uit het Forum Zoetermeer daardoor gemakkelijk gebruik kunnen maken van de infrastructuur, zonder dat zij toegang krijgen tot het netwerk van de gemeente. En de gemeentelijke medewerker is nog flexibeler geworden in zijn of haar werkzaamheden. Ook buiten kantoor kunnen zij gebruik blijven maken van het netwerk en de bijbehorende applicaties van de gemeente met de always on VPN. “Bij IT en security gerelateerde vraagstukken, zoals mobiliteit, is het ideaal om te sparren en ideeën uit te wisselen met onze kennispartner SecureLink”, vertelt Daniël van Dijk.

”Niet alleen hebben wij het nieuwe werkplekconcept geïntroduceerd, ook het netwerk is toekomstbestendig en flexibel ingericht. Uiteraard allemaal met het ultieme doel: werken en bouwen aan de stad.”
Marc van Gaalen, IT Manager

“Bij IT en security gerelateerde vraagstukken, zoals mobiliteit, is het ideaal om te sparren en ideeën uit te wisselen met onze kennispartner SecureLink.”
Daniël van Dijk, Security Specialist

Dit hebben wij gedaan voor gemeente Zoetermeer:

Aruba Networks

Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company is marktleider op het gebied van wired en wireless access infrastructuren, inclusief een sterke focus op security.

Meer over Aruba Networks

Email security

Belangrijk met email security is om, naast de traditionele oplossingen, ook in staat te zijn om geavanceerde bedreigingen te detecteren en te blokkeren.

Meer over email security

SecureInsight

Met de services van SecureInsight krijgt u inzicht in de stand van uw gehele cyberbeveiliging en bruikbare informatie over lacunes, lekken en risico’s in die beveiliging.

Meer over SecureInsight.

2018-11-29T10:54:15+00:00
SecureLink Netherlands