ROC Midden Nederland

ROC-Midden_Nederland-refcase

ROC Midden Nederland vernieuwt draadloos netwerk om groeiende vraag aan te kunnen

ROC Midden Nederland, de middelbaar beroepsonderwijs instelling in provincie Utrecht, biedt met zo’n 1.800 medewerkers onderwijs aan ongeveer 20.000 studenten.

“In de provincie Utrecht kunnen studenten uit verschillende onderwijsinstellingen kiezen. Juist daarom wil je als onderwijsinstelling zoveel mogelijk in dienst staan van je studenten. Zo is de vraag naar draadloos werken en studeren de afgelopen jaren sterk toegenomen. Veel vakcolleges zijn innovatiever en digitaler dan ooit. Als IT- afdeling moet je uiteraard meegroeien met deze behoefte. Juist op die manier kunnen wij ons onderscheiden van de andere onderwijsinstellingen in de regio”, aldus Eric Smeets, Coördinator Netwerkbeheer. Het afgelopen jaar hadden wij dagelijks zelfs 19.000 wifi-gebruikers met meer dan 25.000 unieke apparaten. Hier is een stevige, flexibele en toekomstbestendige infrastructuur voor nodig”, voegt Rik Lutz, ICT Beheerder Infrastructuur, hieraan toe.

Draadloos netwerk

Het aanbestedingstraject voor een nieuw draadloos netwerk is gewonnen door SecureLink en Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. Naast het aankunnen van zogenaamde piekmomenten, de afhandeling van zeven terabyte aan netwerkverkeer en meer dan 300.000 logins per dag, zijn er ook andere voorwaarden in de aanbesteding meegenomen, zoals persoonlijk contact én het behoudt van de huidige infra

Network Acccess Control

ROC Midden Nederland was al voorzien van een Network Access Control oplossing. Deze managed dienst kon echter niet makkelijk integreren met de overige netwerk en security componenten. De onderwijsinstelling is het liefst zelf in-control, waardoor de keuze is gemaakt de bestaande NAC-oplossing tijdens het aanbestedingstraject te vervangen voor ClearPass Policy Manager. ClearPass zorgt voor de afhandeling van authenticatie voor de verschillende type devices. Op deze wijze is inzichtelijk wie wanneer verbinding met welk deel van het netwerk maakt. Zonder authenticatie wordt er enkel toegang verleend tot het gasten wirelessnetwerk. Uiteraard zijn er ook plannen voor het nieuwe schooljaar: User Entity Behavior Analytics. “Zo kunnen wij wanneer een gebruiker toegang heeft gekregen tot het netwerk ook inzien of deze verdacht verkeer genereert. Als wij blijven leren en innoveren kunnen wij ons blijven onderscheiden van de andere onderwijsinstellingen in de regio”, besluit Eric Smeets.

“Wij moeten echt meegroeien met de behoefte van onze studenten. Het is overduidelijk dat zij tegenwoordig niet meer zonder wifi kunnen.”
Eric Smeets, Coördinator Netwerkbeheer

Dit hebben wij gedaan voor ROC Midden Nederland:

Aruba Networks

Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company is marktleider op het gebied van wired en wireless access infrastructuren. Aruba Networks heeft net zoals SecureLink een sterke focus op security.

Meer over Aruba Networks

ClearPass Policy Manager

“Een platform voor het realiseren van een flexibele authenticatie oplossing. Het verlagen van de IT-beheer last door automatisering en tegelijkertijd inzichtelijkheid en beveiliging voor en op het netwerk te verhogen.”

Meer over ClearPass

2018-09-03T09:50:26+00:00
SecureLink Netherlands