Spaarne Gasthuis

 

Spaarne Gasthuis

Spaarne Gasthuis laat volledig access netwerk vervangen door SecureLink

De vraag naar draadloze dekking en functionaliteit in Spaarne Gasthuis wordt groter. Het wifi-netwerk is het primaire toegangsmedium en dient zodoende schaalbaar, flexibel, veilig en ‘always up’ te zijn. “Ons oude wireless netwerk in Haarlem Noord en Zuid kan de vraag uit de organisatie niet meer aan en is toe aan volledige vervanging”, vertelt Carol van der Palen, manager ICMT- services.

Het netwerk speelt een grote rol in de zorgverlening van het Spaarne Gasthuis. Denk hierbij aan functionaliteiten zoals telemetrie, VoWLAN, (nood)oproepsystemen, workstation on wheels, gasten wifi en zelfs entertainment voor patiënten. Ook alle access switches in de SER-ruimtes moeten vervangen worden. In een ziekenhuis waar 24/7 gewerkt wordt, brengt dit aanzienlijke risico’s met zich mee.

Gunning aanbesteding

Het Spaarne Gasthuis heeft de aanbesteding voor de vervanging van haar access switches en draadloze netwerk gegund aan SecureLink en Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. “De bedrijfsfilosofie van SecureLink heeft meegewogen in de besluitvorming. Er wordt vanuit een security gedachte gewerkt, de producten zijn ondergeschikt hieraan. De gewenste toegang tot de infrastructuur van zowel het medisch personeel als gasten en patiënten vereisen een goede visie op infrastructuur en security gebied. Tevens begrijpen zij echt hoe de zorg werkt. Zo zijn wij het project gestart bij niet-kritische systemen, zoals kantoorwerkplekken. Naarmate het project vorderde en wij meer vertrouwen vanuit de organisatie ontvingen, zijn wij de kliniek gaan migreren”, vertelt Fred Ruigrok, programmamanager.

“Alle acute en intensieve zorgafdelingen zijn aangesloten op het netwerk. Mocht deze onverhoopt uitvallen of niet beschikbaar zijn, is het fijn dat bij SecureLink ook alle alarmbellen afgaan.”
Carol van der Palen, manager ICMT-services

Dit hebben wij gedaan voor Spaarne Gasthuis:

Aruba Networks

Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company is marktleider op het gebied van wired en wireless access infrastructuren. Aruba Networks heeft net zoals SecureLink een sterke focus op security.

Meer over Aruba Networks

ClearPass Policy Manager

“Een platform voor het realiseren van een flexibele authenticatie oplossing. Het verlagen van de IT-beheer last door automatisering en tegelijkertijd inzichtelijkheid en beveiliging voor en op het netwerk te verhogen.”

Meer over ClearPass

2018-01-23T11:28:47+00:00
SecureLink Netherlands