Identity & governance2018-04-25T14:00:45+00:00

Identity & governance

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed ontwerp voor de beveiliging van SaaS-applicaties of toegang op afstand tot uw infrastructuur is de authenticatie van gebruikers.

In de media lezen we regelmatig over gehackte webapplicaties. Wie hier dieper op ingaat, zal al snel merken dat het vaak gaat om gestolen of gecompromitteerde toegangsgegevens van gebruikers.

Dus enerzijds wilt u in ieder geval krachtige authenticatie. Anderzijds wilt u niet voorbij gaan aan de gebruikerservaring: het is niet zinnig om voor dezelfde SaaS-applicatie telkens opnieuw authenticatie te vragen. Het antwoord is een IAM-oplossing, die een universele directory biedt, beschikbaar voor alle applicaties in de cloud. Het resultaat is multifactorauthenticatie zonder dat er voor elke applicatie afzonderlijk authenticatie hoeft plaats te vinden.

Een goede IAM-oplossing gaat verder dan beheer van toegang op basis van wachtwoorden en het gebruik daarvan: het is een systeem voor volledig identiteitsbeheer dat end-to-end gebruikersbeveiliging biedt:

  • Werknemerstoegang tot applicaties: biedt enkelvoudige aanmelding voor apps en ondersteuning voor BYOD, en biedt de IT-functie een eenvoudige manier de accounts te beheren en de toegang te beveiligen met automatische voorziening van apps, apparaatbeheer en een flexibel beleid.
  • Veilig mobiel werknemersbestand: biedt applicatie-accounts, evt. op basis van SSO, en beheer van apparaten en native apps in één geïntegreerde oplossing met bedrijfsmobiliteit.
  • Multi-factorauthenticatie: maakt flexibele verificatie-opties mogelijk, inclusief sms, beveiligingsvragen of soft tokens.
  • HR-gedreven IT-voorziening: zorgt voor snellere en foutloze on-boarding met geautomatiseerde toekenning en intrekking van toegang voor gebruikers in cloud-apps op basis van het HR-systeem (via Active Directory); applicaties op meerdere domeinen – nieuw verworven ondernemingen of dochterondernemingen beschikken over hun eigen domein om SSO en beveiliging aan alle gebruikers te bieden.
  • Externe toegang tot portalen – biedt efficiëntere samenwerking met partners, met de mogelijkheid een onderneming op- of af te schalen en een geheel uitgebreide onderneming te bieden.

Het platform biedt organisaties de mogelijkheid alle gebruikersaanmeldingen te beheren vanuit één locatie, evenals de mobiele apparaten met toegang tot bedrijfsgegevens.

SecureLink Netherlands