Visie 2019

Visie 2019: cyber security simplified & as a service

Een jaar lijkt zo voorbij te gaan en toch verandert en gebeurt er zoveel. In het SecureLink Annual Security Report 2018 vertellen wij u over de 255.701 events en 21.240 incidenten die wij hebben geanalyseerd in onze Cyber Defense Centers. Daaruit blijkt dat ransomware met 45% het meeste voorkomt, gevolgd door afwijkingen in netwerken en applicaties. 19% is verdeeld over policy breaches, social engineering en afwijkingen in accounts. Ook de toename in Internet of Things (IoT) gerelateerde aanvallen vraagt om onze én uw aandacht.

Visie-2019

Feitelijk staat iedere organisatie dus onder continue aanval. En dat gelijktijdig met de uitdaging om te innoveren en digitaler te opereren. De Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft bijgedragen aan bewustwording en het beter omgaan met privacygevoelige data, maar ook het aanstellen van een data protection officer en security by design zijn goede initiatieven. En toch zien wij vrijwel dagelijks cyber security incidenten en lijkt het soms onoverkomelijk om slachtoffer te worden.

Wij meten en inventariseren aan de hand van ons security maturity assessment het volwassenheidsniveau van een organisatie en aan de hand van die bevindingen bepalen wij samen welke logische vervolgstap het meest effectief genomen kan worden. Wij doen dit over de assen van people, process and technology.

Want wat is nu de echte oorzaak van al deze incidenten? Is het de complexiteit, zijn het de medewerkers of worden de aanvallers steeds inventiever? Laten wij ervan uitgaan, dat alle inzichten van toepassing zijn en vervolgens kijken welke oplosmogelijkheden er zijn om de digitale weerbaarheid te vergroten. Wij schetsen in het SecureLink Annual Security Report van 2019 graag een positief beeld.

“In de visie op 2019 gaan we dieper in op de verschillende te nemen maatregelen met als doel veilig uw business te kunnen innoveren en door continue verbetering de kans op incidenten te verkleinen.”

Visie 2019 door Peter Mesker, CTO, SecureLink Nederland

Download visie

Download de volledige visie inclusief ontwikkelingen, trends en verwachtingen voor onze markt via onderstaand formulier:

2018-12-28T10:02:29+00:0028 december 2018|
SecureLink Netherlands